• Slide 3
  • Slide 1
  • Slide 2

Læs om vores garanti

Ankenævn for biler behandler kun klager over forbrugerkøb. Et forbrugerkøb er et køb, som en forbruger foretager hos en erhvervsdrivende, der handler inden for sit erhverv, når forbrugeren hovedsageligt handler uden for sit erhverv. Ankenævnet behandler således ikke klager over handelskøb, hvorved forstås købsaftaler, som indgås mellem to erhvervsdrivende. Ankenævnet behandler heller ikke klager over civilkøb, dvs. købsaftaler indgået mellem to private.

Ifølge købeloven har køber altid 24 måneders reklamationsret vedrørende mangler, der var til stede på leveringstidspunktet. Mangler, der konstateres inden for de første 6 måneder efter levering, formodes at have været til stede på leveringstidspunktet, medmindre andet sandsynliggøres (formodningsreglen). Konstateres manglen senere end 6 måneder efter leveringen, skal køber bevise, at der er tale om en mangel, og at den var til stede på leveringstidspunktet. En fejl udgør ikke altid en mangel i købelovens forstand. Almindelig slitage betragtes normalt ikke som en mangel. Mangelsbegrebet er nærmere defineret i købelovens § 75a og § 76 (du finder et link til købeloven under punktet om "Om Ankenævn for biler"). Du kan læse tidligere afgørelser vedrørende mangelsbegrebet under punktet "Udvalgte afgørelser".
Købeloven finder ikke anvendelse på aftaler om reparation. Hvis du er utilfreds med en udført reparation, kan du derfor ikke påberåbe dig købelovens reklamationsregler. Her finder aftalelovens og forældelseslovens almindelige regler anvendelse.

Ønsker du som forbruger at drøfte en mulig klagesag, er du velkommen til at kontakte ankenævnets sekretariat telefonisk. Sekretariatet har ikke mulighed for at yde egentlig partsrådgivning. Er du medlem af FDM, kan du kontakte FDMs rådgivning.

I forbindelse med oprettelsen af en klagesag skal du være opmærksom på, at du vil blive bedt om at indbetale et klagegebyr. Klagegebyret er på 400 kr.

Ford Ka 1,2 Trend 3d

Ford Ka 1,2 Trend 3d

Årgang 7/2012
Km 137.000

Pris 46.800kr
Peugeot 407 1,8 XR 4d

Peugeot 407 1,8 XR 4d

Årgang 2/2006
Km 148.000

Pris 36.900kr
VW Up! 1,0 60 Move Up!

VW Up! 1,0 60 Move Up!

Årgang 9/2013
Km 105.000

Pris 59.900 kr